Skip to main content

Als het gaat om het leiden van een organisatie, is het gedrag van de directeur van cruciaal belang voor het succes van de onderneming. Door de scores van het MoreProfit Assessment te begrijpen, kan de directeur een beter beeld krijgen van zijn of haar persoonlijkheid en de manier waarop hij of zij een organisatie leidt. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste bevindingen uit het assessment.

 

assessment, profielanalyse, persoonlijkheidsanalyseBlauwe score assessment

Directeuren met hoge scores op ‘Blauw – Conscientiousness’ hebben vaak een zeer georganiseerde aanpak en zetten zich in voor beleid, standaardisatie en structurering van de organisatie. Zij zullen waarschijnlijk een strategische planning opzetten en de processen en procedures van de organisatie stroomlijnen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

 

assessment, profielanalyse, persoonlijkheidsanalyseGroene score assessment

Directeuren met hoge scores op ‘Groen – Agreeableness’ zijn vaak gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame relaties met belanghebbenden. Zij zullen waarschijnlijk proberen om de impact van de organisatie op de samenleving te minimaliseren en relaties op te bouwen op basis van respect en samenwerking.

Directeuren met hoge scores op ‘Groen Honesty-Humility’ zullen waarschijnlijk integer en eerlijk zijn in het nemen van beslissingen en het omgaan met werknemers en belanghebbenden. Dit kan resulteren in een sterk vertrouwen en een reputatie van betrouwbaarheid en integriteit.

 

assessment, profielanalyse, persoonlijkheidsanalyseGele score assessment

Directeuren met hoge scores op ‘Geel – Openness to Experience’ zijn vaak creatief en hebben een sterke visie voor de organisatie. Zij hebben vaak brede kennis en een diep inzicht in de complexe uitdagingen die zich in de branche voordoen. Zij zullen waarschijnlijk proberen de organisatie te laten groeien door middel van innovatie en het vinden van nieuwe kansen.

 

assessment, profielanalyse, persoonlijkheidsanalyseRode score assessment

Directeuren met hoge scores op ‘Rood – Extraversion’ zijn meestal gepassioneerd over de missie van de organisatie en zijn in staat om het personeel te inspireren om die missie te realiseren. Zij zullen waarschijnlijk uitblinken in leiderschap en het vinden van manieren om de organisatie te laten groeien en te positioneren in de markt.

Samengevat

Wilt u een directeur die uw organisatie kan leiden naar succes, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan deze persoonlijkheidskenmerken. Door iemand te vinden met de juiste combinatie van Conscientiousness, Agreeableness, Openness to Experience, Extraversion en Honesty-Humility, kunt u ervoor zorgen dat uw organisatie op de juiste koers blijft en kan groeien en bloeien in de toekomst.

Contact

Wilt u meer weten over hoe de persoonlijkheid van een directeur van invloed kan zijn op het succes van uw organisatie? Neem dan contact met ons op. MoreProfit voor Assessment & Directiecoaching .

 

Leave a Reply