Skip to main content

Training leiderschapsstijlen voor leidinggevenden.

Met Hexaco-leiderschapsstijlen kunt u de persoonlijkheidskenmerken van uw medewerkers beter begrijpen en aansturen. Hexaco is een model voor persoonlijkheidsanalyse, dat zes dimensies van persoonlijkheid identificeert: Honesty-Humility (Eerlijkheid-Nederigheid), Emotionele stabiliteit, Extraversie, Instemmingsgezindheid, Plichtsgetrouwheid en Openheid voor ervaring.

Leiderschapsstijlen trainen op kleuren

Elk van deze dimensies wordt geassocieerd met een leiderschapsstijl en kleur:

  • Extraversie: Rood
  • Instemmingsgezindheid: Groen
  • Plichtsgetrouwheid: Blauw
  • Openheid voor ervaring: Geel
  • Eerlijkheid-Nederigheid: Honesty-Humility 
  • Emotionele Stabiliteit: Emotionality

In een Hexaco-leiderschapstraining kunnen deze kleuren gebruikt worden om leidinggevenden te helpen hun eigen persoonlijkheid en die van anderen beter te begrijpen. Leidinggevenden kunnen bijvoorbeeld leren hoe de kleuren van Hexaco verbonden zijn aan specifieke kenmerken van persoonlijkheid en hoe deze zich uiten in gedrag en communicatie.

Leiderschapsstijlen, leren en ontwikkelen

Ook kunnen leidinggevenden leren hoe ze hun leiderschapsstijlen kunnen gebruiken om effectievere relaties op te bouwen, beter te communiceren en hun werkprestaties te verbeteren. Hierdoor kan de leiderschapstraining een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende en aan een effectiever team- en de organisatieontwikkeling.

Erkende training leiderschapsstijlen

Onze aanpak van de training leiderschapsstijlen is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is geschikt voor leidinggevende op elk niveau. Meer weten? Informatie aanvragen: klik op de link.

Sleutelwoorden: leiderschapsstijlen, leidinggevende, kleuren, Hexaco, training, leiderschapstraining, leidinggevenden, leidinggeven, persoonlijkheid, gedrag, communicatie, kleuren, persoonlijkheidsanalyse, persoonlijkheidskenmerken

 

Leave a Reply