Skip to main content

Ja maar, slechte excuses of openstaan voor leren?

 

Het ego coachen

Ons ego kan soms ons leerproces belemmeren. Onze beeldvorming over onszelf kan ertoe leiden dat we denken, dat we alles al weten en ons ego kan zich tegen nieuwe ideeën verzetten. Ons ego wil ons beschermen tegen angst om ons fouten te bekennen, maar dit kan ons tegenhouden van groei en verbetering.

Feedback en coachen

Ons ego kan ook een reactie geven als we ons persoonlijk aangevallen voelen. We kunnen ons verdedigen door aan te vallen of te ontkennen, in plaats van naar de feedback te luisteren en te leren van onze fouten. Het is belangrijk om te herkennen dat feedback geen persoonlijke aanval is, maar een kans om onszelf te verbeteren. Door ons ego onder controle te houden en onze reacties te analyseren, kunnen we leren van onze fouten en groeien als mens en functionaris.

Coachen en leren

Daarom is dan ook belangrijk om ons ego in toom te houden en onszelf open te stellen voor nieuwe kennis en inzichten. Door onze overtuigingen te laten toetsen door de omgeving en onszelf te blijven uitdagen, kunnen we groeien en verder verbeteren. Laat uw ego niet de baas zijn over uw leerproces, maar neem de regie in eigen handen en u zult zien hoeveel u kunt bereiken.

Informatie over coaching

Ja maar, slechte excuses of meer openstaan voor leren? Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

 

Sleutelwoorden: feedback, coachen, ja maar, excuses, leren, leerproces, ego, coaching, 

Leave a Reply